Belangenbehartiging

BELANGEN BEHARTIGING EN JURIDISCHE ONDERSTEUNING INZAKE ARBEIDSRECHT VOOR VAKBONDSLEDEN

Vanuit uw vakbond kunt u steun verwachten bij individuele belangenbehartiging (inzake arbeidsrecht).

De VOR heeft een aantal goed opgeleide belangenbehartigers binnen haar geleding welke u met raad en daad kunnen bijstaan. Mochten zij er niet samen met u niet uitkomen kunnen zij te alle tijden een beroep doen op juridische hulp van juristen van de Unie www.Unie.nl, de vakbond waarbij de VOR juridische ondersteuning heeft ingekocht. Verder hebben wij ook nog goede banden met het advocatenkantoor “Base” www.baseadvocaten.nl hier in Rotterdam. 

Hoe gaat het nu precies in zijn werk. 

U wordt b.v. bij uw direct leidinggevende geroepen voor een gesprek naar aanleiding van te vaak te laat in dienst komen. U wilt daarbij graag iemand van de vakbond hebben, dat kan dan uiteraard.
U neemt zo snel als mogelijk contact op doormiddel van een mail naar vor-rotterdam@outlook.com.
Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen voor een intake gesprek waar onder meer uw lidmaatschap en contributie betaling wordt gecontroleerd en daarna samen met u verder bepalen hoe het gesprek in te gaan. In dit voorbeeld zal het normaal gesproken netjes afgehandeld worden en zijn er verder geen juridische stappen nodig, maar u kunt zich vast zaken voorstellen waarbij dit wel het geval zal zijn en dit zal dan ook altijd gebeuren. 

Strafrechtelijk gerelateerde zaken vallen niet onder belangenbehartiging.

Schuiven naar boven